matkakertomuksia

sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Hannover Marathon 9.4.2017

Ryhdyin katselemaan sopivia maratoneja Saksanmaalta ajatuksena tervehtiä samalla Linusta, joka kesän tullen täyttäisi täyden vuoden. Niinpä ohjelmaan sopi hyvin kevätmaraton Hannoverissa, noin sadan kilometrin päässä paikasta, jossa Linus perheineen asuu. Edellinen Saksan vierailu tehtiin Berliinin kautta, mutta nyt sain päähäni, että helpommalla pääsee, kun lentää lähemmäs suoraan Hannoveriin. Vaan eihän sinne suoraan päässyt lentämään, tulomatka tehtiin Frankfurtin ja kotiinpaluu Münchenin kautta, joten se siitä helppoudesta. Matkaan lähtö oli lauantaiaamuna. Hannoverista viimeinen siirtymä olikin helppo, kun Linus perheineen oli autolla vastassa. Samalla sain juoksunumeron jo mukaani. 

Juoksunumero haettu Hannoverista

Lauantaipäivänä ja -iltana tutustumme uuteen asuinympäristöön Braunschweigissa. Sunnuntaiaamuna osaan jo yksin junalle ja matkustan Hannoveriin. Sumuinen aamu kirkastuu päiväksi matkan aikana.

Juna yksinäistä miestä Hannoveriin kuljettaa

Lähtötunnelma tiivistyy

Keväinen maraton sujuu mukavasti isossa porukassa. Takana pari kuukautta sitten juostu hallimaraton Porissa ei paina enää jalkoja. Tämä maraton juostaan yhtenä lenkkinä ja kun kevät täällä on Suomea pitemmällä, on maisemat nautittavaa katseltavaa. Puolikkaan nettoaika on juuri alle kahden tunnin. Viimeisellä neljänneksellä vauhti hyytyy ennalta arvattavalla tavalla, joten normi juoksu tästä tulee.


Maalissa odottaa saksalaiset tarjoilut, makkaraa ja olutta

Urakka takana

Hikikö houkuttaa?Maanantain lehdessä on juttua maratonista, mutta ei kuitenkaan ihan kaikkien tuloksia. Ei se mitään, omani jo tiedänkin. On kotiinpaluupäivä. Ensin junalla Braunschweigista Hannoveriin, ja täällähän on jo käytykin. Hannoverista lento Helsinkiin menee Münchenin kautta, joten lyhyeksi matkaksi aika monta vaihetta. Ja vihdoin illalla Helsingissä. Seuraavalla kerralla taidan mennä Berliinin kautta. 

Kotimatka alkaa

1214 53 1819 » Kähkönen, Juha (FIN) 60 Marathon MC 04:22:10

Ei kommentteja: