matkakertomuksia

sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Andi-Maraton 3.11.2018

Varsin leppoisassa marraskuisessa kelissä kekripäivänä Salossa juoksimme Andi-Maratonin, jota järjestetään harva se viikonloppu. Juuri ennen juoksua tuli reipas sadekuuro. Juoksun aikana tihmoi vain ensimmäisen puolen tunnin ajan, mutta sukat ehtivät kuitenkin kastua. Lopulta aurinko paistoi ja lämpötila oli varmaankin lähellä kymmentä lämpöastetta koko juoksun ajan.

Andi-Maratonissa juostaan ensin kaksi lyhyempää kierrosta ja sitten kuusi pitempää. Pitkän reitin varrella peltojen keskellä tuuleksi hieman, mutta ei pahasti. Osa juoksijoista kiersi reittiä toiseen suuntaan, jolloin piristävästi kohtasimme pari kertaa kierroksen aikana. Juoksijoita ei ollut montaa - tätä kirjoitettaessa tulokset eivät ole vielä saatavissa, joten en tiedä montako meitä oli - joka tapauksessa olimme juoksemassa Hanskin kanssa ja paikalla oli ainakin suomalaisen maratonkeräilyn grand old man Kalevi Saukkonen.
Tyhjän tien kulkijat
Olosuhteissa ja järjestelyissä ei ollut valittamista, mutta oma juoksuni oli alusta lähtien jotenkin tukkoista, eikä se siitä auennut. Oman ajanottoni mukaan eka kymppi meni 58 minuuttiin, puolikkaaseen meni 2 h 6 min, 30 km kohdalla aikaa oli kulunut 3h 5 min. Tämän jälkeen vauhtin hidastuminen jatkui tasaisesti ja viimeisen kympin menin yli 7 min/km vauhdilla. Hanski juoksi loppumatkan omana juoksunaan ettei aivan paleltuisi hitaassa menossa ja veti loppupätkällä minuun 17 minuutin eron. Maaliin pääsin ajassa 4:38:42.

Andi-Maratonin isä on salolainen Andi Mwegerano, joka on aktiivinen juoksutapahtumajärjestäjä ja muutenkin.
Maalissa ajalla 4:38:42. Andi-Maraton 3.11.2018.Ei kommentteja: