matkakertomuksia

torstai 31. joulukuuta 2020

2020 juoksut

Vuosi 2020 ei toteutunut moneltakaan osin niin kuin olisi vielä vuoden alussa olettanut. Kaikki suunnitellut ja maksetutkin ulkomaan reissut peruuntuivat tai siirtyivät hamaan tulevaisuuteen. Kotimaan maratonien osalta monet tapahtumat peruuntuivat eikä etukäteen voinut tietää osallistumistaan varmaksi ennen kuin oli radalla. Toisaalta lenkkeilyyn oli aikaa enemmän ja sain siihen paremman säännöllisyyden kuin aiemmin. Kokonaiskilometrimäärä kasvoi merkittävästi suuremmaksi kuin aiempina vuosina.

Vuoden maratonsaalis oli kolme juoksua. Vuoden ensimmäinen maraton oli vasta juhannuksen jälkeen arkipäivänä Malmilla Riston ja kumppaneiden kanssa juostu Nyyttärimaraton, joka helteestä huolimatta meni joutuisammin kuin yksikään edellisvuoden maratoneista. Puolen vuoden tauko saattoi olla hyväksi, toki myös se että tänä vuonna en ole potenut flunssaa enkä muitakaan tauteja.

Seuraava maraton oli syyskuussa Finlandia-maraton Jyväskylässä. Se oli tämän vuoden huippukokemus, jossa Hanskin alkupuoliskolla kirittämänä pystyin juoksemaan nopeimman maratonini yli kymmeneen vuoteen ja samalla kaikkien aikojen nopeimman puolikkaani sen aluksi. 

Vuoden kolmas ja viimeinen maraton oli Loviisan Sarvilahden maraton marraskuussa. Osallistujia oli rajoitettu määrä koronan vuoksi, mutta ajoissa ilmoittautumalla onnistuimme Riston ja Hanskin kanssa saamaan paikat ensimmäiseen lähtöön. Marraskuussa sää voi olla mitä sattuu ja tällä kertaa juostiin shortsikelissä. 

Vuoden lopuksi kävimme Hanskin kanssa juoksemassa Paloheinän puolikkaan vuoden lyhyimpänä päivänä. Koronamääräysten vuoksi maratonit eivät olleet loppuvuodesta tilastokelpoisia, joten meille tämä toimi pitkänä lenkkinä. Anders oli järjestämässä Paloheinää jo 517. kerran.

Vuoden aikana kävin juoksemassa yhteensä 165 kertaa ja kilometrejä kertyi 1650. Keskimääräinen lenkin pituus oli 10 km ja keskimäärin juoksin 4,5 km päivässä. Aktiivisin kuukausi oli toukokuu, jolloin kävin lenkillä 16 kertaa, yhteensä noin 20 tuntia ja yli 170 km. Jos nyt tällaiset luvut kiinnostavat...







Ei kommentteja: