matkakertomuksia

lauantai 15. joulukuuta 2018

Esport Halli 15.12.2018

Hallimaraton saattaa kuulostaa tylsältä, mutta ei se lopulta ole sen tylsempi kuin muutkaan maratonit. Lopulta me katselemme enemmän oman mielemme maisemia kuin muita maisemia tai hallin seiniä. Muuttumattoman maiseman lisäksi hallimaratonissa on monia muitakin mukavia puolia. Huolto, tankkaus ja vessat, on aina lähellä, alle 400 metrin päässä joka hetki. Varsinkin näillä omatoimimaratoneilla omat eväät voi helposti sijoittaa reitin varrelle yhteen ainoaan paikkaan. Hallissa sääkään ei tuota yllätyksiä vaan siellä on ikäänkuin pieni vastatuuli koko ajan, juoksijan "ajoviima. 

Olin ostanut uudet juoksukengät (N Air Zoom Pegasukset luonnollisesti) eikä niillä oltu vielä juostu metriäkään. Muulle kuin hallimaratonille ei uskaltaisi laittaa pistämättömiä kenkiä, mutta täällä oli helppo kokeilla sekin, kun omassa huoltopisteessä oli varalta vaihtokengät. En tarvinnut vaihtokenkiä.

Uudet lenkkarit lähdössä neitsytmatkalleen

Joku valitteli Esport Areenan ilmaa tunkkaiseksi, mutta minun hajuaistiani se ei vaivannut, Ainoa isompi rasite tällä omatoimimaratonilla oli kierrosten laskeminen, josta jokainen juoksija oli itse vastuussa. Vihkokirjanpito joka kierroksella olisi ollut liian rasittavaa. Ongelma ratkesi kädessäpidettävällä mekaanisella laskurilla, jotka Hanski kävi meille kaikille ostamassa. Kierroksen päätteeksi vain painallus ja pysyy laskuissa mukana. Kuulostaa helpolta, mutta ei ole sittenkään niin helppoa. Muistinkos minä painasta...? Alkupuoliskon ajan juoksimme kimpassa, ja silloin pystyi kaverilta kysäisemään että millä luvuilla mennään, mutta yksin juostessa unohduksen mahdollisuus oli todellinen. Ja nimenomaan unohduksen, ei liikapainelun.

Esport Areenan juiksuradan kierros ei ole aivan täyttä 400 metriä vaan 390 m. Tästä johtuen maratonilla juostaan täällä 109 kierrosta. Siitä tulee jo hieman ylimatkaa, muttei sillä niin väliä, kun ei täällä olla maailmanennätyksiä tekemässä. 

Hannu, Juha ja Risto lähtövalmiina. Ja muutkin.

Maratonin lähtö on kello 8. Tulin tänne helposti metrolla, eikä silloin tarvitse huolehtia parkkiajasta, varsinkaan kun neljä tuntia ei minulle riitä. Hannu on täällä myös ja Risto. Ja paljon muita juoksuilta tuttuja. Juoksemme alkupuoliskon Hannun kanssa kimpassa, sitten hän menee omaa vauhtiaan. Alkumatkalla ohittelen Ristoa, loppumatkasta osat vaihtuvat ja joudun nöyrtymään nuoremman kollegan edessä, siis takana. Maalissa olen 109 kierrosta ja 4 h 37 min 15 sek myöhemmin.


Kierrokset täynnä


Ei kommentteja: